Vliegramp in Colombia voetbal wereld in rouw

ICT-ASSOCIATIE WIL BETERE CYBER SECURITY
november 29, 2016
Grote hoeveelheid cocaïne onderschept in een zeilboot
november 29, 2016
Show all

Vliegramp in Colombia voetbal wereld in rouw

In Colombia is maandag avond een toestel neergestort  met in totaal 81 mensen aan boord, onder wie spelers van een Braziliaanse voetbalclub. Het vliegtuig stortte neer bij Medellin. Het ongeluk gebeurde in de aanloop naar de landing op het vliegveld Jose Maria Cordova, in bergachtig gebied op tientallen kilometers van de grote Colombiaanse stad. Het toestel was opgestegen uit Bolivia. Zeker 25 mensen zijn omgekomen. Volgens lokale autoriteiten zijn er ook overlevenden.

Zij zijn naar ziekenhuizen in de regio gebracht. Hoeveel mensen de ramp hebben overleefd, is niet duidelijk. Aan boord zaten spelers van Chapecoense. Dat team speelt sinds 2014 op het hoogste niveau in Brazilië en haalde onverwachts en voor het eerst in de clubgeschiedenis de finale van de Copa Sudamericana. Op woensdag 30 november had het team moeten spelen tegen Atletico Nacional, uit Medellin. De finale is uitgesteld. De reddingsoperatie heeft last van het weer.

De operatie wordt bemoeilijkt door hevige regenval en onweersbuien. Over de toedracht is nog niet veel bekend. Het vliegtuig maakte volgens het vliegveld van Medellin melding van “een elektronisch probleem”. Eerdere berichten over brandstofgebrek zijn niet bevestigd. Volgens de BBC is er geen brand uitgebroken na de crash. Het toestel was van een Boliviaanse luchtvaartmaatschappij. De British Aerospace Avro RJ85 van maatschappij Lamia Bolivia maakte z’n eerste vlucht in 1999.

Comments are closed.