Vliegmaatschappijen halen tussen 15 en 22 maart buitenlanders in Suriname op

Scholen gesloten van 16 maart tot en met 14 april
maart 16, 2020
Coronavirus (Covid-19):
maart 16, 2020
Show all

Vliegmaatschappijen halen tussen 15 en 22 maart buitenlanders in Suriname op

Repatriatie Surinamers in het buitenland in voorbereiding

Toeristen en andere buitenlanders die op bezoek zijn in Suriname hebben de gelegenheid om tot en met 22 maart naar hun thuisland terug te keren. Het Surinaams luchtruim is afgesloten voor inbound-passagiers, maar met de verschillende luchtvaartmaatschappijen is afgesproken dat zij hun passagiers mogen komen ophalen. De passagiers kunnen zich op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven aanmelden op de dag waarop zij volgens het vliegschema zouden vertrekken. Nadere instructies volgen voor de groep die na 22 maart terug moet naar huis:

Minister Vijay Chotkan van Transport Communicatie en Toerisme.

Tussen nu en 22 maart krijgen toeristen en andere buitenlandse bezoekers de gelegenheid terug te keren naar huis. Het eenzijdig afsluiten van het luchtruim blijft tot nader order van kracht. Surinamers in het buitenland zullen ook gerepatrieerd worden, maar dienen hierover in contact te treden met de diplomatieke vertegenwoordigen in de respectieve landen of hun reisagent. Er wordt gewerkt aan het inrichten van quarantainefaciliteiten om hen op te vangen. Op dit moment zijn er ongeveer 85 plekken beschikbaar. Deze week wordt dit uitgebouwd naar 300 kamers en kan de repatriatie beginnen. Uiteindelijk zullen er 2000 quarantainekamers gereed zijn om gerepatrieerde reizigers op te vangen:

Vicepresident Ashwin Adhin op een zaterdagavond belegde regeringspersconferentie over het repatriatiebeleid om Surinamers in het buitenland terug te halen.

Comments are closed.