Vlatacom niet betrokken bij malverstatiepraktijken in Botswana

Dagbladen overzicht – 25 maart 2019
maart 25, 2019
IRIS en CCK hechten aan ethische campagnevoering
maart 25, 2019
Show all

Vlatacom niet betrokken bij malverstatiepraktijken in Botswana

Bosko Bozilovic, de plaatsvervangend directeur  van het Servische bedrijf Vlatacom, vindt dat zijn bedrijf maanden geleden onterecht in verband is gebracht met malverserende praktijken.Dit zegt de Servische topman van het Databedrijf tegenover Radio10. Vlatcom dat door de onze regering is aangetrokken voor vervaardiging van onze nieuwe e-ID kaarten, zou in Botswana verantwoordelijk zijn gehouden voor frauduleuze handelingen in het Afrikaanse land. Zo stond in een lokaal blad  van de  Botswana Gazette van 26 februari 2015 kritische opmerkingen  met betrekking tot dataveiligheid, datadiefstal en fraude.Hierover is door onze oppositie, tijdens de bahandeling van de wet e-ID  in DNA, ook een aantal vragen afgevuurd. Bozilovic die tegenover Radio10 zegt het voorval betreuren,  stelt dat zijn bedrijf intussen door de rechter van alle beschuldigingen mbt datafraude, is vrijgesproken.

De rechter heeft ondertussen de Botswaanse krant “Botswana Gazette”, veroordeeld tot rectivicatie en betaling van een fikse schade vergoeding van U$ 35000,- aan Vlatacom.Radio10 vroeg Bozilovic ook meer uit te leggen over ondermeer veiligheid en bescherming van de nieuwe electronische identiteits pasjes.

U hoorde andermaal  Bosko Bozilovic, de plaatsvervangend directeur  van het Servische bedrijf Vlatacom. Het Servisch bedrijf Vlatacom  werd in 2018 door de regering aangetrokken om het identiteitskaartenproject uit te voeren.Over het bedrag circa 9,7 miljoen U$ dollars voor het e-ID project, is heel veel kritiek in het parlement geweest.

Comments are closed.