Vissers met meerdere visvergunningen moeten inleveren

Werknemers Prins Bernardpolder krijgen eindelijk tegoeden
september 9, 2019
Polytechnisch College levert weer afgestudeerden
september 9, 2019
Show all

Vissers met meerdere visvergunningen moeten inleveren

Kwestie Witboei opgelost zegt LVV

Er zullen geen extra vergunningen worden uitgegeven en mensen met meerdere vergunningen gaan moeten inleveren. Deze maatregel blijft overeind zegt het Ministerie van LLV. Daarnaast is er een oplossing gekomen in de kwestie van Witboei. Deze oplossing is bedacht door het Ministerie van LVV in samenspraak met de vissers. Het probleem ontstond doordat enkele vissers illegale visplaatsen hadden opgezet aan de monding van de Nickerierivier. Door middel van zogeheten barricades werd er aan fuiknetvisserij gedaan. Op een bepaald moment ontstond er een onenigheid over wie daarvan gebruik mochten maken. Toen werd de zaak onder de aandacht gebracht van de Visserijdienst en belandde het uiteindelijk op het bureau van de minister van LVV. Besloten is een nieuwe standplaats genaamd Broki in te stellen, waar de vissers legaal te werk mogen gaan, vertelt Parveen Amitpersad, het hoofd van de Afdeling Monitoring en Inspectie van de Visserijdienst.

Minister Parmessar zegt zijn standpunt te behouden dat er geen nieuwe visvergunningen bij komen. Ze zullen juist in mindering worden gebracht. Dit wil de minister in nauw overleg met de sector doen. In Coronie is het ook gelukt om de groep vissers daar SK vergunningen te verstrekken, die door andere vissers in Paramaribo, Commewijne en Saramacca moesten worden ingeleverd.

Een ding moet volgens Parmessar duidelijk zijn en dat is dat zijn ministerie niet schromen om bij overtredingen de visvergunning gelijk in te trekken.

Comments are closed.