Visserijsector geïnformeerd over baggeren Surinamerivier

C-47 steltharde eisen over rancune en vermeende corruptie bij SPSB
mei 9, 2019
Ramautarsingh voorspelt financiële crisis bij ongewijzigd beleid regering
mei 9, 2019
Show all

Visserijsector geïnformeerd over baggeren Surinamerivier

Er wordt nog dit jaar een aanvang gemaakt met het uitbaggeren van de Surinamerivier en een deel voor de monding. De visserijsector is een belangrijke actor die niet miskent mag worden wanneer het project van start gaat. Zij werden gisteren via hun belangenorganisatie, Visserscollectief, breedvoerig geïnformeerd over het baggerprogramma, wat van hen wordt verwacht op de rivier en zeker ook de effecten van het baggeren voor de visvangst. Tijdens de drukbezochte informatiesessie, te Nieuw-Amsterdam in Commewijne, stelde de Maritieme Autoriteiten, de vissers gerust.

Er komen voor hen geen extra beperkende maatregelen, maar van hen wordt wel verwacht om uit de buurt van de vaargeul te blijven zoals dat reeds in de vergunningsvoorwaarde is opgenomen. Het meest interessante is dat er geen negatieve gevolgen voor de visvangst in het vooruitzicht zijn gesteld.

Seu Reuters, consultant van het Zuid-Afrikaans bureau SRK Consulting over de te verwaarlozen gevolgen die er verwacht worden voor de visserijsector wanneer later dit jaar de vaargeul van de Surinamerivier wordt gebaggerd. SRK is door de Maritieme Autoriteiten Suriname aangetrokken om een social impactstudie te doen over het aankomend baggerprogramma.

Comments are closed.