Sardjoe ontkent belangenverstrengeling bij Alcoa-deal
augustus 29, 2019
Info 10 – George Tarsa en Inke Nankoesingh over vacation family fun plus – 29 augustus 2019
augustus 29, 2019
Show all

Visserijdienst LVV voert controles uit

Ook situatie ‘Witboei’ bekeken

De visserijdienst van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is van plan de controle op vergunninghouders op te voeren. Dit kon tot voor kort niet optimaal geschieden door een gebrek aan visserij inspecteurs. Nu zijn er zes inspecteurs opgeleid, zegt Zojendra Ardjoen beleidsadviseur bij de visserijdienst. De afgelopen dagen zijn met de pas opgeleide inspecteurs controlewerkzaamheden uitgevoerd te Boskamp in Saramacca, Coronie en Nickerie. Daarbij zijn behalve de vereiste op de vaartuigen ook het vistuig gecontroleerd.

Quote………………………….visserijdienst Nickerie controle

In Nickerie speelt er reeds enkele weken een kwestie waar vissers buiten de in hun vergunning aangegeven gebied, zogenoemde barricades hebben opgezet om aan fuiknet-visserij te doen. Deze kwestie kwam aan het licht toen er onder de vissers een dispuut ontstond wie in dit gebied, bekend als Witboei, het recht had om te vissen. Deze locatie is ook door de visserij inspecteurs bezocht en volgens Ardjun zal minister Rabin Parmessar na reportage van verschillende diensten een beslissing over deze kwestie moeten nemen.

Zojendra Ardjoen beleidsadviseur bij de visserijdienst. De visserijdienst van het ministerie van LVV is van plan de controle op vergunninghouders te gaan opvoeren. Zes inspecteurs zijn nu opgeleid en zullen de controle een structureel karakter geven.

Comments are closed.