Visser Wongsoredjo is verdronken

Sport 19 maart
maart 19, 2014
Vakbondsleider Leeflang: ‘In-beraad-zijn’ niet hetzelfde als een ‘werkneerlegging’
maart 19, 2014
Show all

Visser Wongsoredjo is verdronken

De politie kreeg op zaterdagmiddag 15 maart het bericht dat een visser verdronken was nabij de monding van de Marowijne rivier. Naderhand bleek het te gaan om de 41-jarige visser Sjoel Wagiman Wongsoredjo. Volgens getuige verklaring wilde Wongsoredjo hout gaan kappen langs de oever van de rivier. Vanwege de geringe diepte van de rivier kon de vissersboot niet helemaal naar de oever worden bestuurd. Dat Wongsoredjo toen de rivier in ging met de bedoeling om naar de oever te gaan. Dat hij nauwelijks in het water was toen hij in de diepte verdween.

De volgende middag is het lijk van Wongsoredjo nabij de monding van de Marowijne rivier gezien en uit het water gehaald. In verband met het  politie onderzoek was het  ontzielde lichaam  van Wongsoredjo voor sectie in beslag genomen. Intussen is de sectie verricht en daaruit is komen vast te staan dat Wongsoredjo verdronken is. Uit onderzoek dat door de politie zelf is verricht is ook niet gebleken dat er misdrijf in het spel is.

Helaas moet de politie constateren dat in diverse media berichten abusievelijk vermeld is of de indruk gewekt is dat Wongsoredjo doormiddel van misdrijf om het leven is gekomen. De politie stelt voor dat de media in voorkomende gevallen de officiële berichten vanuit de politie organisatie afwacht ter voorkoming dat verkeerde informatie de samenleving bereikt.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.