Vijf medailles voor Surinaamse atleten

Groentehandelaren zien af van actie
juni 6, 2017
Politicus uit Frans-Guyana op bezoek bij president
juni 6, 2017
Show all

Vijf medailles voor Surinaamse atleten

Suriname heeft vijf medailles behaald op de Zuid-Amerikaanse Junior kampioenschappen in Guyana. Miguel Shepperd behaalde goud op het onderdeel 400 m met een tijd van 47.90″. De Surinaamse Atletiek Bond (SAB) heeft van 3-4 juni meegedaan aan de wedstrijden. De delegatie bestond 16 atleten. De groep is op 1 juni over land afgereisd en op maandag 5 juni teruggekeerd.

Zaterdag behaale Jelyza Pengel brons. Ze werd derde op het technisch nummer kogelstoten. Haar afstand was 11.56m. Op zondag werden nog 3 ereplaatsen in de wacht gesleept. Monifah Djoe werd tweede op het onderdeel hink stap springen met 12.33m. Op de middenafstand (800 m) was het Asantiba Davinia die 3de werd. De heren mochten de reeks afsluiten met een zilveren plak op de 4 x 400 m estafette. Salesman Bargalvio, Pinas Astrando, Miguel Shepperd en Daniel Pengtai vormden het kwartet.

De delegatieleider Marlon Veira, de coaches Milton Clark, Edward Cruden en shaperone Amalia Clark blikken tevreden terug. “Ze hebben allen hun uiterste best gedaan. En dat is ook wat van ze gevraagd was op de teach in,” stelde Veira.

Comments are closed.