Vierde Democratische presidentskandidaat in VS

Aardbeving op platteland China eist zes levens
juli 3, 2015
Koningin Elizabeth leidt herdenking Tunesië
juli 3, 2015
Show all

Vierde Democratische presidentskandidaat in VS

2006-11-08 10:10:30 epa00857921 US Senate Democratic candidate Jim Webb speaks at an election night event for him in Vienna, Virginia on Wednesday, 08 November 2006. Tuesday 07 November was Election Day in the United States. Early Wednesday morning, the Virginia Senate race between Webb and incumbent George Allen (Republican- Virginia) was still too close to call. EPA/STEFAN ZAKLIN

In de Verenigde Staten heeft oud-senator Jim Webb laten weten dat hij wil meedoen aan de presidentsverkiezingen van volgend jaar. Hij is de vierde Democraat die zich heeft gemeld.

De voormalig senator van Virginia zegt dat er een frisse aanpak nodig is voor de problemen waar de Verenigde Staten mee worden geconfronteerd. Hij wil onder meer extra economische maatregelen om de Amerikaanse middenklasse te steunen. Webb is een veelgeprezen en onderscheiden oud-militair, hij vocht onder meer in Vietnam. Hij staat bekend om zijn scherpe kritiek op het Amerikaanse buitenlandbeleid en zijn steun voor Amerikaanse militairen in het buitenland. De kans dat de 69-jarige Webb inderdaad kandidaat wordt voor de Democraten, lijkt klein. Hillary Clinton is de grote favoriet om gekozen te worden tot de Democratische kandidaat. De andere kandidaten zijn senator Bernie Sanders van Vermont en oud-gouverneur van Maryland Martin O’Malley.

Comments are closed.