Vier combinaties en tien partijen registreren zich

Weg naar Zee heeft verwachtte springvloed overleefd
maart 23, 2015
Welzijn: Nog geen overeenkomst Alcoa-Suriname
maart 23, 2015
Show all

Vier combinaties en tien partijen registreren zich

Vier combinaties en tien individuele partijen hebben zich afgelopen week ingeschreven bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS), voor deelname aan de verkiezingen van 25 mei. In totaal hebben 25 politieke organisaties hun documenten overhandigd aan het CHS.

De combinaties zijn: V7 (bestaande uit VHP, NPS, SPA, DA91, PL en BEP), Mega Front (DNL, Nieuw Suriname en DUS), A Nyun Combinatie (Seeka, BP-2011 en PBP) en Alternatieve Combinatie (ABOP, KTPI en PDO). De individuele partijen zijn: APS, NOP, PALU, DOE, DRS, NDP, Ping en ODE. Daarnaast heeft de Nieuwe Stijl KTPI zich voor de vorm geregistreerd. Deze partij gaat onder de vleugels van de NDP de verkiezingen in.

Over de registratie van Baasa is er een dispuut in de partij, aangezien het hoofdbestuur niet op de hoogte was van de aanmelding bij het CHS.

Alle gemachtigden van de partijen die zich hebben aangemeld, hebben van Eugene Merkus, voorzitter van het CHS, een bewijs van inschrijving ontvangen. Hierna is begonnen met het controleren van de stukken. Vanaf vandaag tot 25 maart zijn de documenten ter inzage van het publiek. Politieke organisaties mogen eventuele bezwaren indienen tegen registratie van andere politieke partijen, indien de naam of de aanduiding voor verwarring kan zorgen. Op 27 maart, wordt in een openbare zitting van het CHS de beslissing over de registratie van de politieke organisaties meegedeeld. Er is administratief beroep tegen de beslissing van het CHS mogelijk bij de president.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.