Vicepresident moet motieven afschaffing subsidie babyvoeding in parlement uitleggen

Regering koppelde niet terug met actoren over conceptwet Minimumloon
april 8, 2014
Kiezerslijsten nog steeds niet gecontroleerd
april 8, 2014
Show all

Vicepresident moet motieven afschaffing subsidie babyvoeding in parlement uitleggen

Het parlement verwacht dat vicepresident Robert Ameerali vandaag, tijdens de openbare vergadering, verder zal ingaan op vragen van assembleeleden over de beslissing van de regering om de subsidie op babymelk af te schaffen.

Verschillende parlementariërs stelden de vorige week vragen over de maatregel van de regering, die voor beroering heeft gezorgd in de gemeenschap.

Door de gedeeltelijke afbouw van de subsidie is de prijs van een blik babyvoeding  de vorige week gestegen van SRD 4.75 naar 9,50 SRD per blik. Ook het aantal blikken, dat ouders nu mogen kopen, is teruggebracht naar twee per week. De subsidie wordt per 1 juli geheel gestopt waardoor de prijs per blik SRD 13.45 zal kosten.

De jarenlange subsidie van babyvoeding was bedoeld om ouders en verzorgers uit lagere inkomensklassen tegemoet te komen. Tegelijk met de afbouw van de subsidie zijn ouders van kinderen geadviseerd over te stappen op borstvoeding.

Deskundigen plaatsen vraagtekens achter het besluit en het advies aan ouders om simpelweg over te stappen op borstvoeding. Bij velen bestaat de indruk dat de maatregel mogelijk niet doordacht is genomen.

Vicepresident Ameerali is in het parlement reeds ingegaan op enkele van de gestelde vragen. Verwacht wordt dat hij tijdens de openbare vergadering, vandaag, namens de regering meer duidelijkheid gaat verschaffen.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.