Vicepresident laat kwestie Gentle en Hellings met rust

Schooljaar 2021/2022 onrustig verlopen
augustus 4, 2022
Sportverslagen – 4 augustus 2022
augustus 4, 2022
Show all

Vicepresident laat kwestie Gentle en Hellings met rust

Vicepresident Ronnie Brunswijk distantieert zich van de kwestie van de buiten functie stelling van hoofdinspecteurs van politie Raoul Hellings en Sergio Gentle. De leiding van het Korps Politie Suriname en de minister van Justitie en Politie hebben deze ingreep gepleegd, zegt hij. Het is zijn plek als vicepresident niet om, in dit specifiek geval, in te grijpen, verklaard hij verder.

Vicepresident Ronnie Brunswijk. De buiten functie stelling van Hellings en Gentle is voor hem een afgedane zaak, die hij verder overlaat aan de betreffende autoriteiten.

Brunswijk is vandaag met spoed per helicopter getogen naar het gebied genaamd ‘Jamaica’ langs de Martin Luther King Highway. Daar had een groep bewoners, vermoedelijk familieleden van een man die eerder was beschoten door de politie en woensdag zou zijn overleden als gevolg van de opgelopen verwondingen, de weg afgesloten. Bij de kruising met de Meursweg werden banden in brand gestoken, waardoor het verkeer werd gestremd. Het heeft er veel van weg dat de situatie ter plaatse enigszins is genormaliseerd

Comments are closed.