Vicepresident Brunswijk stoort zich niet aan brief Nederlandse regering aan Tweede Kamer

Franse Lazard aangetrokken als belangrijkste financiële adviseur van de regering
oktober 9, 2020
Lagere school dicht vanwege COVID-besmetting schoolhoofd
oktober 9, 2020
Show all

Vicepresident Brunswijk stoort zich niet aan brief Nederlandse regering aan Tweede Kamer

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft laten weten dat de wijze waarop de regering van Nederland naar hem kijkt hem niet stoort. Volgens politiek Den Haag is Brunswijk een veroordeelde crimineel. Dit zal dialoog met hem beperken tot hoogstnoodzakelijk en dan wel functionele gesprekken. De brief van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken hierover aan de Tweede Kamer zou Suriname niet mogen hinderen, zegt Brunswijk.

Het betreft trouwens een interne communicatie tussen het parlement van Nederland en haar regering. Verder, stelt hij, hebben gesprekken tussen de vicepresident van Suriname en de Nederlandse autoriteiten altijd een functioneel karakter.

Vicepresident Ronnie Brunswijk, die tijdens de regeringspersconferentie van donderdag nuchter reageerde over de brief van de Nederlandse minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken aan de Tweede Kamer. Dat hij als een veroordeelde crimineel wordt neergezet waarmee alleen functionele gesprekken zullen worden gevoerd, laat Brunswijk naar zijn zeggen koud.

Comments are closed.