Vicepresident Ashwin Adhin: “Er moet een betere consensuscultuur worden ontwikkeld”

BBGO wil inspraak in totstandkoming Medisch Fonds
januari 8, 2018
Mike W. aangehouden voor verduistering
januari 8, 2018
Show all

Vicepresident Ashwin Adhin: “Er moet een betere consensuscultuur worden ontwikkeld”

Vicepresident Ashwin Adhin is van oordeel dat er een veel betere consensuscultuur tussen onderhandelende partijen, zoals in het geval van regering en vakbonden, ontwikkeld moet worden. Dat zei de vicepresident op een persconferentie afgelopen vrijdag. Het heeft volgens hem twee jaar geduurd om alle neuzen in één richting te krijgen zodat het staatsbesluit, over de herwaardering en herstructurering binnen het onderwijs, uiteindelijk kon worden geslagen. Dat houdt in dat de onderwijsbonden tijd genoeg hadden om aanpassingen te opperen zegt Adhin stellig.

Onderwijsminister ad interim Patrick Pengel zei op dezelfde persmeeting dat hij de verdere onderhandelingen met de onderwijsbonden en de schoolvervoerders zal begeleiden. Voor hem is belangrijk dat de rust binnen het onderwijsveld terugkeert en dat kan alleen middels overleg.

De waarnemende minister van Onderwijs gaf de verzekering dat de middelbare scholen gewoon zullen aanvangen met de lessen in het nieuwe jaar.

Achtereenvolgend vicepresident Ashwin Adhin en minister Patrick Pengel die naast zijn werkzaamheden als Volksgezondheidsminister sinds vrijdag waarneemt op het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Vandaag houdt de BvL een spoedvergadering met haar leden, maar het schoolproces vindt gewoon voortgang.

Comments are closed.