VHP waarschuwt Para voor milieuverontreiniging

In veiligheidsmaand 7 verkeersdoden
september 16, 2019
HVB wil van jonge kaders bekwame leiders maken
september 16, 2019
Show all

VHP waarschuwt Para voor milieuverontreiniging

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santhoki waarschuwt vooral de bewoners van het district Para voor de gevolgen van milieuvervuiling. Volgens Santokhi kunnen die gevolgen enorme invloed hebben. De Surinaamse regering moet snel met een actieplan komen om de schadelijke chemische stoffen die in de grond achterblijven met het vertrek van bauxietmultinational Suralco, op te ruimen. Op een partijbijeenkomst in het district uitte de politieke leider ook bezorgdheid over het lot van de gepensioneerden van Suralco. Die komen er naar zijn zeggen bekaaid af. Hij vindt dat de huidige regering met name Suriname ’s belang in de nieuwe Afobakka deal volledig heeft verkwanseld.

De partij heeft in Para een aantal kernen geïnstalleerd. Rachel Aroepa, voorzitter van de kern in Cabenda dorp, zei dat bewoners loze beloften beu zijn. Als onderdeel van haar verkiezingscampagne en op andere momenten heeft de NDP verklaard dat het drinkwaterprobleem in het gebied aangepakt zou worden. Daar is nog niets van te merken zegt Aroepa.

Ronald Gambier, voorzitter van het ressortcampagneteam van Para-Noord, deelde mee dat er vanuit diezelfde partij reeds pogingen zijn ondernomen om bijvoorbeeld vertegenwoordigers uit het zogenoemde ‘Coropina driehoek’ te benaderen voor bepaalde ontwikkelingsplannen. Gambier waarschuwt de bewoners niet weer in een val te lopen.

De VHP ziet de potentie van Para, zegt haar voorzitter Chan Santokhi. Het wordt echter verspeeld door de NDP-regering die voor het enge belang is gegaan volgens de politiek leider.

Comments are closed.