VHP-parlementariër Gajadin wil antwoord regering over financiering begrotingstekort

SLM wacht resultaat politioneel onderzoek af
augustus 15, 2017
Trump twittert afbeelding aangereden CNN-journalist
augustus 15, 2017
Show all

VHP-parlementariër Gajadin wil antwoord regering over financiering begrotingstekort

Volksvertegenwoordiger komt met speciale adviesmaatregelen

VHP-volksvertegenwoordiger Asis Gajadin, is benieuwd naar de manier hoe de regering de begroting voor het dienstjaar 2017/2018 denkt te financieren. Volgens Gajadin moet de regering met antwoorden komen hoe de tekorten op de ingediende begroting (die ongeveer 16% van het BBP bedragen), gedekt zullen worden.

Hij zegt niet klaar te zijn met de kwestie rond de aankoop van de dure asfaltplant door de regering, die er ongeveer 2, 8 miljoen euro voor heeft neergeteld. Afgezien van het gebrek aan transparantie op dit stuk had Gajadin liever gezien dat het geld besteedt was aan het lenigen van achterstallige sociale verplichtingen en verbetering van ons onderwijs.

Gajadin is er van overtuigd dat de regering met de “rug tegen de muur” zit doordat het over onvoldoende financiële middelen beschikt om het land goed te kunnen besturen. De parlementariër biedt binnen dit kader de regering een pakket aan adviesmaatregelen aan waarmee de nood enigszins kan worden verlicht.

Het parlement vroeg de regering vorige week vrijdag om de ingediende begroting voor het dienst jaar 2017/2018 te herzien. De verschillende nota’s van wijzigingen zouden vandaag aan het parlement gepresenteerd worden. Op de valreep is de vergadering van vandaag afgeblazen omdat de regering bezig is aanpassingen aan te brengen aan de begroting.

Comments are closed.