VHP-fractieleider Chan Santhoki: “Samenspraak beste ingrediënt transactieprotocol”

Districtscommissariaat Para: “Maatregelen voor veilige vakantieperiode in place”
augustus 27, 2019
Wederom voetballegende overleden
augustus 27, 2019
Show all

VHP-fractieleider Chan Santhoki: “Samenspraak beste ingrediënt transactieprotocol”

VHP-voorzitter en –fractieleider Chandrikapersad Santokhi vraagt regering en coalitie de onderhandelingen met de Amerikaanse bauxietmultinational ALCOA, over de vroegtijdige overname van de Afobaka-krachtcentrale, tot een goed eind te brengen. Santokhi is ervan overtuigt dat het land alleen middels samenspraak en goed overleg een vuist kan maken tegen Suralco.

De parlementariër zegt dat de regering het parlement en de samenleving nog antwoorden schuldig is over wie opdraait voor de milieu- en natuurschade die zich al die jaren heeft voorgedaan in de diverse woon- en natuurgebieden in en rondom de Suralco-mijngebieden.

Volgens hem zou het een maatschappij als Alcoa/Suralco, die notabene gedurende 100 jaar veel voordeel heeft gehad aan Suriname, enorm sieren alvorens voor vertrek een speciaal fonds wordt ingesteld waaruit geput kan worden, om de uit-gemijnde gebieden te herstellen en te ontwikkelen.

Andermaal Chandrikapersad Santokhi, VHP-fractieleider, bij het parlement over zijn verwachtingen met betrekking tot stappen van Alcoa. Dinsdag zullen formeel nog enkele vragen over de conceptovereenkomsten worden beantwoord en het parlement van nog wat documenten worden voorzien waarna de zaak definitief zal zijn beklonken.

Comments are closed.