VHP eist het aftreden van Justitieminister Van Der San

Vakbonden niet in winterslaap zegt Robby Naarendorp
juni 6, 2017
Groentehandelaren zien af van actie
juni 6, 2017
Show all

VHP eist het aftreden van Justitieminister Van Der San

-Noemt VHP-leider Santokhi vijand

-Bewindsman beschuldigt veiligheidsadviseur Linscheer van lekken

-Plan om MP algehele opsporingsbevoegdheid te geven getorpedeerd

De VHP heeft in een verklaring het aftreden geeist van minister Eugene Van der San van Justitie en Politie. Die eis volgt op de persconferentie van de bewindsman waarin hij keihard uithaalde naar partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi. “De minister heeft nogmaals aangetoond ongeschikt te zijn voor de functie” en “Als hij niet zelf opstapt, dient te president hem te ontslaan”, staat er onder andere in de verklaring. Van der San hekelt de kritiek van Santokhi op zijn beleid en noemde veiligheidsadviseur Melvin Linscheer als de persoon die informatie doorspeelt aan de VHP-leider, waarna die er politiek misbruik van maakt.

Van der San onthulde ook dat zijn voornemen om de Militaire Politie (MP) algehele opsporingsbevoegdheid te geven, is getorpedeerd. Hij noemde wederom Linscheer, directeur Nationale Veiligheid Daniella Veira en Procureur-generaal Roy Baidjnath als de personen die tegen het plan waren. In de plaats daarvoor is operatie Octopus gekomen, zonder Van der San te kennen in de besluitvorming.

Minister Eugene Van der San, gisterenmorgen op een persconferentie. De VHP stelt in haar verklaring dat het had “gehoopt dat de minister de gelegenheid zou aangrijpen om de samenleving te informeren over concreet beleid” en “Een minister die geen criminaliteitsplan kan omzetten in beleid, omdat hij zijn eigen president en adviseurs niet kan overtuigen, is een minister die de eer aan zichzelf moet houden”.

Comments are closed.