VHP bij 38 jaar Srefidensi: regering moet toekomst natie veiligstellen

NDP-jongeren staan stil bij idealen Republiek Suriname
november 25, 2013
Srefidensi-boodschap NPS: samen bouwen aan toekomst
november 25, 2013
Show all

VHP bij 38 jaar Srefidensi: regering moet toekomst natie veiligstellen

De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) stelt bij 38 jaar Srefidensi het belang van de volgende generaties centraal. De partij, die zegt dat zij er mede voor heeft gezorgd dat de soevereiniteitsoverdracht vredig verliep, roept de regering op “…de toekomst en de belangen van de natie Suriname veilig te stellen… .”

De grootste oppositiepartij zegt er trots op te zijn dat Surinamers in de afgelopen 38 jaar in “vrede en harmonie” hebben geleefd. De VHP memoreert in haar Srefidensi-booschap dat de ontwikkeling van Suriname sinds 1975 niet zonder slag of stoot is gegaan. De militaire periode tussen 1980 en 1987 wordt een “dieptepunt” genoemd. De Nieuw Front-regeringen tussen 2000 en 2010 hebben volgens de VHP voor “stabiliteit” gezorgd, terwijl we “..nu weer in een neerwaartse spiraal belanden net als in de periode 1996-1999”.

Iedere Surinamer heeft bij 38 jaar onafhankelijkheid de taak zich te bezinnen op de bijdrage die geleverd moet worden voor de verdere ontwikkeling van Suriname. Dat geldt ook voor de regering. “…door een toekomstgerichte visie te ontwikkelen, gebaseerd op optimale en duurzame benutting van de beschikbare natuurlijke en menselijke hulpbronnen. De politieke, economische en sociale contouren van de wereld die aan het globaliseren is, zijn anders dan 38 jaren geleden”.

Het kabinet wordt opgeroepen problemen aan te pakken, waaronder de grensoverschrijdende criminaliteit en het terrorisme. De partij maakt zich sterk voor de Surinaamse diaspora, met name in Nederland, die actief bij de ontwikkeling moet worden betrokken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.