VG-directeur Jessurun :” Teruggaan naar een volledige normale situatie kan niet zonder vaccin

Dagbladen overzicht – 5 mei 2020
mei 5, 2020
Uitvoering Repatriatievluchten deze week
mei 5, 2020
Show all

VG-directeur Jessurun :” Teruggaan naar een volledige normale situatie kan niet zonder vaccin

Suriname heeft op dit moment nul COVID-19-patienten. Dit is volgens Gezondheidsdirecteur Cleopatra Jessurun een verantwoordelijkere uitspraak dan te stellen dat Suriname COVID-vrij is. Het gevaar is volgens haar nog lang niet geweken, vooral gezien de tweede golf van besmettingen in Zuid-Amerika. Volgens de WHO-richtlijnen zou Suriname op dit moment wel kunnen overgaan tot versoepeling van de lockdown, maar het besluit is genomen daar nog even van af te zien:

Teruggaan naar een volledige normale situatie kan niet zonder een vaccine – of medicijnen tegen het Covid 19 virus. Dat beweert Directeur Cleopatra Jessurun van volksgezondheid gisteren op de Covid 19 persconferentie. Volgens een ‘lijst van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) voldoet Suriname aan de vier belangrijkste voorwaarden voor het normaliseren van de situatie. Maar we moeten alert blijven, zegt Jessurun. Zij legde het accent tijdens haar speech steeds op de oostgrens, omdat blijkt dat volksgezondheid, steeds mensen die gevlucht zijn uit dat gebied in quarantaine moesten plaatsen. Voorlopig is aanpassing van de regels even koffiedik kijken, stelt de Directeur.

Cleopatra Jessurun, gisteren op de reguliere persbriefing van het COVID-19 Management Team. Hoewel er op dit moment geen geregistreerde patiënten zijn in Suriname, is het toch nog onverantwoordelijk om te stellen dat Suriname coronavrij is.

Comments are closed.