VES heeft geen oor naar uitgezet regeringsbeleid in 2019

NH-minister Dodson: Berichten vervuiling Brownsberg Natuurpark zwaar overtrokken
januari 7, 2019
Surinaamse atleten breken dominantie Guyanezen Bigi Broki Waka
januari 7, 2019
Show all

VES heeft geen oor naar uitgezet regeringsbeleid in 2019

VES-voorzitter Winston Ramautarsing reageert lauwtjes als hij door Radio 10 gevraagd wordt naar een reactie op de nieuwjaarsrede van het staatshoofd. De Vereniging van Economisten in Suriname heeft geen boodschap een toespraak die wederom gevuld is met wenselijkheden, zegt Ramautarsing.

De economistenvereniging is zo aan het begin van 2019, moeilijk te porren voor een positieve kijk op het financieel bewind van de regering Bouterse.

In de nieuwsuitzending van zondag waren de kernzaken te horen die de voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), Bryan Renten, heeft gemist in de toespraak van Bouterse op nieuwjaarsdag. Allemaal tekenen van een regering die op haar eigen kompas vaart en, ondanks alle mooie woorden en beloften, geen duurzame werk-verschaffende industrie op poten weet te zetten. Verder voorspellen een gekrompen economie, het steeds vooruitgeschoven baggeren, het niet ratificeren van het EPA-verdrag niets goeds.

Tot zover de reeks van reacties vanuit oppositie, coalitie, buitenparlementaire partijen, vakbeweging, bedrijfsleven en de economistenvereniging tegenover Radio 10, op de nieuwjaartoespraak van president Desi Bouterse. Dat omvatte voor een goed deel ‘niets nieuws onder de zon’ gaven velen aan.

Comments are closed.