Verzetszaak Bouterse verdaagd naar 26 februari

VIDS eist naleving Kaliña- en Lokono-vonnis
januari 29, 2021
10 Mobiel – Ruben Del Prado – 29 januari 2021
januari 29, 2021
Show all

Verzetszaak Bouterse verdaagd naar 26 februari

De verzetszaak Desi Bouterse in het 8 Decemberproces is vrijdag verdaagd geworden naar 26 februari. Tijdens de zitting heeft de auditeur-militair Manro Danning gereageerd op de excepties opgeworpen door de raadsman van Desi Bouterse, Irvin Kanhai, in de zitting van 30 november vorig jaar. Volgens Kanhai is de dagvaarding nietig, omdat het is getekend door de auditeur-militair toen die nog niet officieel in functie was en dus onbevoegd was. Verder voerde hij ook aan dat de Amnestiewet niet getoetst kan worden door de Krijgsraad, maar door de burgerrechter. Hij heeft gevraagd dat de Krijgsraad zich onbevoegd verklaart in deze zaak.

Danning vroeg vrijdag om ruimte voor zijn repliek. De Krijgsraad besloot dat die binnen twee weken in schrift overhandigd moet worden. Volgens Hugo Essed, raadsman van de nabestaanden, is het te verwachten dat de Krijgsraad pas in maart een uitspraak zal doen over de excepties.

Hugo Essed, de raadsman van de nabestaanden, die de zitting van vrijdag bijwoonde. Desi Bouterse was ook aanwezig. De president van de Krijgsraad, Cynthia Valstein-Montnor, heeft hem aangezegd om op de zitting op 26 februari aanwezig te zijn.

Comments are closed.