Vervolgingsambtenaar en beveiligingsmedewerker aangehouden

Dagbladen overzicht 16 april
april 16, 2015
Inter Moengo Tapoe en Excelsior verliezen in eerste CFU optreden
april 16, 2015
Show all

Vervolgingsambtenaar en beveiligingsmedewerker aangehouden

Recent is een substituut officier van justitie, met de initialen R.A. aangehouden. Aanleiding is een onbekend aantal corruptieve praktijken, die door de verdachte vervolgingsambtenaar zou zijn gepleegd. De strafbare feiten zouden zijn begaan, samen met een beveiligingsambtenaar, die ook is ingerekend. Dit heeft het Openbaar Ministerie(OM) in een woensdagavond uitgegeven verklaring bekendgemaakt met de volgende tekst:
“De leiding van het openbaar ministerie heeft na verkregen concrete informatie ter zake strafbare feiten gepleegd door een beveiligingsambtenaar in samenwerking met een vervolgingsambtenaar, een speciaal team van de politie geïnstrueerd bij het opstarten van een strafrechtelijk onderzoek.

op grond van de verkregen resultaten is inmiddels besloten tot de inverzekeringstelling van de betrokken vervolgingsambtenaar en de beveiligingsman. Gelet op de stand van het onderzoek, wordt vooralsnog volstaan met deze informatieverschaffing”.  Zo meldt het OM in de uitgegeven verklaring.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.