Vertrekkende RBC-stafleden moeten vandaag duidelijkheid krijgen

Robert Peneux definitief nieuwe directeur Onderwijs
februari 10, 2014
Today in Pop History
februari 11, 2014
Show all

Vertrekkende RBC-stafleden moeten vandaag duidelijkheid krijgen

De stafleden van de Royal Bank of Canada, die vorige week donderdag mondeling vernamen dat zij met ontslag gestuurd worden, moeten vandaag meer duidelijkheid krijgen over hun toekomst. Naar zeggen van Willy Rodriguez, voorzitter van de personeelsbond van RBC Suriname, heeft de directie aangegeven dat het tweetal vandaag weer ontboden zou worden, om de details rond hun gedwongen vertrek te vernemen.

Er heerst sinds de vorige week onrust en onzekerheid onder de 150 werknemers van de Surinaamse tak van de RBC. Net als bij andere vestigingen van deze bank in het Caribisch gebied worden er ontslagen verwacht.

Rodriguez denkt dat het tweetal een afkoopregeling zal worden aangeboden. Hoewel er geen concrete aanwijzingen zijn gaat de rest van het personeel ervan uit dat er meer gedwongen ontslagen zullen volgen.

De gedwongen ontslagen zijn onderdeel van een pakket maatregelen van de leiding van de RBC in Canada om het bedrijf, na teleurstellende resultaten in 2013, weer gezond te maken. Dat de maatregelen ook van toepassing zijn op de Surinaamse tak van RBC, komt lokaal een beetje als een verrassing omdat deze van alle Caribische vestigingen het best presteerde in 2013.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.