Verplaatsing vliegveld Zorg en Hoop weer op agenda

Brons voor Kevin Fernald op South American Games
maart 18, 2014
Verkeerde koers geprogrammeerd in vermiste Boeing’
maart 18, 2014
Show all

Verplaatsing vliegveld Zorg en Hoop weer op agenda

Er komt opnieuw een studie om na te gaan in hoeverre het vliegveld Zorg en Hoop moet verhuizen en wat een dergelijke operatie zou kunnen kosten. De studie zal worden gefinancierd met een schenking van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB), zegt Melvin Linscheer, directeur Nationale Veiligheid. Vooral vanwege de bebouwing dichtbij het vliegveld en de aanwezigheid van het munitiedepot van het Nationaal Leger in de directe omgeving, wordt de roep om verplaatsing van de vliegactiviteiten luider.

Totdat er een eventuele verhuizing plaatsvindt, zullen de overheid en belanghebbenden er voor moeten zorgen dat de hoogste standaarden van veiligheid en beveiliging worden gehanteerd, zodat calamiteiten kunnen worden voorkomen, zei Linscheer. Eerdere plannen om de vliegoperaties van Zorg en Hoop te verhuizen naar Commewijne of Weg naar Zee zijn niet uitgevoerd, omdat de verhuizing de staat enorm veel zou kosten. Bij een dergelijk besluit zal namelijk de overheid voor de kosten moeten opdraaien. Door de jaren heen hebben vliegmaatschappijen miljoenen dollars geïnvesteerd in faciliteiten te Zorg en Hoop.

Volgens Edwin Heuvel, lid van de raad van commissarissen bij Luchthavenbeheer, is het Johan Adolf Pengelluchthaven de gunstigste plek om de vliegoperaties van Zorg en Hoop te huisvesten.  Zanderij heeft alle faciliteiten en ondersteunende diensten voor een vliegveld al en ook de oude landingsbaan van achthonderd meter is vorig jaar gereviseerd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.