EBS: Resten vuurwerk oorzaak stroomstoring
april 13, 2015
Bouterse door drukke binnenlandse agenda niet naar Caricom en Americas top
april 13, 2015
Show all

Vermoedelijke IS-rekruut de deur gewezen

Een 16-jarige jongen is zaterdagochtend door de militaire politie op de J.A. Pengel internationale luchthaven de toegang tot Suriname geweigerd, zo meldt de politie. De jeugdige wilde via Suriname en Nederland doorreizen naar zijn eindbestemming Turkije.

Deze tiener is de toegang tot ons land geweigerd, omdat informatie is ontvangen van een regionale inlichtingendienst, dat hij mogelijk van plan is zich aan de sluiten bij de terreurbeweging Islamitische Staat (IS). De jeugdige is aan een onderzoek onderworpen en ondervraagd door de Politie Inlichtingen Dienst. Aan de hand van de ondervraging en verkregen achtergrondinformatie vanuit Jamaica, is na overleg tussen de korpschef, de waarnemend procureur-generaal en de leiding van de militaire politie besloten, om deze tiener terug te sturen naar zijn geboorteland Jamaica.

Hiermee is volgens de autoriteiten, een duidelijk signaal gegeven dat Suriname er alles aan doet, om de regio niet te betrekken bij het islamitische terrorisme. Deze operatie is het resultaat van de succesvolle samenwerking tussen de nationale en internationale inlichtingendiensten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.