Vermeende corruptiezaken doorgestuurd naar Openbaar Ministerie, zegt staatshoofd

President Bouterse superblij met megadrugsvangst
januari 23, 2019
AOV-gelden gestolen
januari 23, 2019
Show all

Vermeende corruptiezaken doorgestuurd naar Openbaar Ministerie, zegt staatshoofd

Oppositie mist doortastendheid vanuit de regering

 

Bij het Openbaar Ministerie (OM) ligt een zestal dossiers die er door de regering zijn gedeponeerd om onderzocht te worden. Het betreft vermeende corruptiezaken waaronder de kwestie Naschoolse Opvang, de financiering rond het

ambassadegebouw in Parijs, maar ook het geld voor de organisatie van Carifesta in 2013 waarvan niet verklaard kan worden waar het allemaal terecht is gekomen. Volgens president Desi Bouterse heeft de regering haar deel gedaan en ligt de bal nu bij de procureur-generaal om met een onderzoek van start te gaan. NDP-parlementariër Rosellie Cotino uitte zich lovend over de mededeling van Bouterse. Ze zei dan ook te verwachten dat zijn woorden de geluiden over onwil van regeringszijde om deze vraagstukken te onderzoeken, zijn bestreden.

Asis Gajadien van de VHP-fractie en DOE-parlementariër Carl Breeveld waren echter een andere mening toegedaan. Volgens hen laakt de regering doortastendheid en zijn naar hun inziens de maatregelen om op tijd in te grijpen en zelf veiligheidskleppen in te bouwen zoek:

 

Dat was het fel betoog van DOE-fractieleider Carl Breeveld die niet onder de indruk is van het anti-corruptiebeleid van de regering. President Bouterse zegt 6 zaken voor onderzoek te hebben doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie, maar volgens Breeveld is bitter weinig te merken van het afkondigen van de anti-corruptiewet en flankerende staatsbesluiten om corruptie in het land aan te kunnen pakken.

Comments are closed.