Verkopen oudejaarsviering vallen mee

Elf nieuwjaarsbaby’s in drie ziekenhuizen
januari 1, 2018
Zuid-Koreaanse president Moon staat open voor betere relatie met Noord-Korea
januari 1, 2018
Show all

Verkopen oudejaarsviering vallen mee

De regen heeft de massa bij de oudejaarsviering niet kunnen weerhouden om te eten en te drinken in de binnenstad. Velen vertrokken met hun ijsbox, gevuld met drank, van huis. Maar weer anderen kochten hun waar bij verkopers in het afgebakende feestgebied. De Ware Tijd sprak twee ondernemers over het verloop van de verkopen op oudejaarsdag, tegen de achtergrond van de economische crisis waarin het land zich bevindt.

Beide ondernemers hebben in 2016 ook etenswaar verkocht in de binnenstad. Ondanks de economische crisis merkt Cherelva Adriaans medestandhouder van ‘Booboo Tutu’s Meets Rasta Baby BBQ, Owroe Jarie Djugu Djugu’ dat de verkopen beter zijn gegaan dan vorig jaar. “Er was een constante drukte. Vanaf negen uur stonden er al mensen voor onze stand, terwijl we nog niet eens waren begonnen met bakken.”

Hoewel de kosten zijn gestegen heeft zij de prijzen ten opzichte van vorig jaar niet aangepast. “We hebben ze bewust niet verhoogd. Het zou te duur worden voor kopers gezien de economische situatie. Ze spreekt van een geweldige omzet. “Het was een top dag. We hebben genoten en onze klanten waren tevreden, gezien de positieve reacties.”

In tegenstelling tot Adriaans zegt Danniëlle Kaarsbaan van Dannies Kitchen dat ze minder verkocht heeft dan bij de oudejaarsviering 2016. Zij wijt dit aan de economische situatie en het slechte weer. De onderneemster heeft haar verkoopprijzen minimaal aangepast. “Als een ondernemer rekening houdt met vraag en aanbod hoef je geen grote verliezen te lijden.”

Comments are closed.