Verkoop schoolspullen minder dan vorig jaar

Santokhi zal president en partij inlichten over missie India
september 23, 2016
Sport 23 september
september 23, 2016
Show all

Verkoop schoolspullen minder dan vorig jaar

De aanschaf van schoolspullen voor het nieuwe schooljaar dat straks begint is heel er duur geworden.  Bij de aanschaf worden dan ook de nodige prioriteiten gesteld. De winkels hebben ook te kampen onder de slechte economische situatie in het land.

De manager van Lucky Store, Vikash Sewdien, deelt mee dat het bedrijf de afgelopen periode een positieve ontwikkeling heeft ondergaan en uitgebreid is. Toch is de verkoop erg achteruit gegaan. “Je ziet duidelijk dat de aanloop veel minder is geworden dan de afgelopen jaren. Het bedrijf heeft er bewust voor gekozen om prijzen niet drastisch te verhogen. We zijn niet gaan werken met de dagkoers. Het valt op dat mensen duidelijk minder kopen. Waar men gewend was om bijvoorbeeld vier uniform hemden te kopen, koopt men nu twee. Sewdien zegt ook dat er veel eerder gekocht is en in delen, zodat de mensen uiteindelijk wel alles hebben.

Sila Oemar, die de familiewinkel M. Oemar aan de Jodenbreestraat leidt, geeft aan dat mensen wel schoolspullen kopen, maar veel minder. Oemar zegt dat ze naar alternatieven zoeken voor goedkopere producten, maar dat de kwaliteit van hun producten belangrijk is. Oemar deelt mee dat er nu ook meer op krediet wordt gekocht en dat andere winkels werken met waardebonnen van grote bedrijven en termijnbetalingen. Starnws

Comments are closed.