Centrale Bank gaat richting internationale kapitaal markt
juli 25, 2019
Sport- en Jeugdzaken start voorbereiding NJP-verkiezing
juli 25, 2019
Show all

Verkiezingen bij OWMCP weer uitgesteld

Waterschappen beschuldigen bestuur van politiek steekspel

De verkiezingen van 27 juli voor een nieuwe raad van bestuur bij het overliggend waterschap multi purpose Corantijn project (OWMCP) zijn uitgesteld. Reden is volgens het huidige bestuur van technische aard. Deze verkiezingen zouden ook de eerste zijn sedert de instelling van het OWMCP in 2007. Vanaf die periode heeft dit instituut gewerkt met besturen die door de minister van Regionale ontwikkeling werden aangewezen. Een poging om in januari 2015 verkiezingen te houden, werd om onbekende reden ook op het laatste moment uitgesteld. Volgens directeur August Lila van het OWMCP is de reden voor het wederom uitstellen van een administratieve slordigheid die door het huidige bestuur over het hoofd gezien. Het blijkt volgens Lila dat het huishoudelijk regelement van het OWMCP handelend over de verkiezingen nog niet is goedgekeurd door de minister van RO en de DC.

Waterschapsvoorzitters Rajendre Ramadhin en Tjairam Adhin zijn niet te spreken over het uitstellen van de verkiezingen. Volgens de twee wordt er politiek met deze zaak gespeeld om mensen in het bestuur te krijgen die tot de coalitiepartijen behoren. Ze beschuldigen het huidige bestuur ook van onkunde op het gebied van waterbeheer en zien op korte termijn een wisseling van de wacht.

Enkele Waterschapsvoorzitters zeggen een advocaat in handen te hebben genomen om deze zaak te bekijken. Het bestuur van het OWMCP wordt volgens het staatsbesluit voor een periode van drie jaar gekozen door de inliggende waterschappen en particulieren die water onttrekken via het Corantijnkanaal. Elk bestuur of bedrijf heeft aan de hand van hun oppervlakte een bepaald aantal stemmen die mogen worden uitgebracht bij de verkiezingen.

Comments are closed.