Verkiezing Apoera krijgt staartje

Sport dinsdag 18 juli 2017
juli 18, 2017
Regering ready voor behandeling begrotingen zegt Vp Adhin
juli 18, 2017
Show all

Verkiezing Apoera krijgt staartje

Kandidaten die zaterdag hebben meegedongen naar de functie van kapitein van Apoera eisen dat de uitslag van de verkiezing nietig wordt verklaard en dat er een herverkiezing wordt gehouden. volgens hen heeft het gekozen dorpshoofd Carlo Lewis gefraudeerd. “Mensen die daar werken, onder wie Guyanezen, hebben gestemd. Zij hebben verklaringen van de kapitein gekregen, terwijl de afspraak was dat alleen mensen die vijf jaar wonen in het dorp mogen stemmen”, zegt Carlos Alpin.

Hij is een van de vier kandidaten die een klachtenbrief hebben gedeponeerd bij de politie, Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname en de voorzitter van de verkiezingscommissie. De klagers willen een politioneel onderzoek. Alpin geeft aan dat er ook met machtigingen, onder andere die zijn afgegeven door studenten die in Paramaribo onderwijs volgen is gefraudeerd. Ook hebben mensen die al jaren niet meer in het dorp wonen machtigingen afgegeven. Daarnaast hebben mensen die zaken doen in het gebied een verklaring gehad van de kapitein om te stemmen”, zegt Alpin. Hij zegt dat Lewis er alles aan heeft gedaan om de verkiezing te winnen.

“Voor het behoud van rust en orde konden wij tijdens de verkiezing niet optreden vanwege het feit dat er al eerder bedreigingen waren geuit naar enkele personen van de kiescommissie, met name op Facebook.” Dat staat in een brief ondertekend door Alpin, Jeffery Armaketo, Nelly Ebecilio-Biswana en Marchano Jong. Lewis heeft 228 stemmen gekregen, Alpin 138, Marchano Jong 115, Nelly Ebecilio-Biswana 74 en Jeffery Armaketo 35. “Wij zouden ons berusten in de verkiezingsuitslag, maar zaken zijn niet rechtvaardig verlopen en we willen hierdoor herverkiezing”, aldus Alpin.

Comments are closed.