Verkeersveiligheidsmaand van start 15 augustus

Dagbladen overzicht dinsdag 15 augustus 2017
augustus 15, 2017
Parlementariër Pokie vind ouders aansprakelijk voor resultaten onderwijs
augustus 15, 2017
Show all

Verkeersveiligheidsmaand van start 15 augustus

De verkeerveiligheidsmaand wordt vandaag dinsdag 15 augustus ingesteld en loopt tot en met 15 september. Het doel van deze veiligheidsmaand is om te trachten in het verkeer in deze periode te proberen nul verkeersslachtoffers te maken. Men zal in het verkeer extra moeten letten op het rijgedrag van zichzelf en andere weggebruikers. De officiële launch van de verkeersveiligheidsmaand vindt vandaag plaats in het Blindencentrum aan de Dr. Sophie Redmondstraat zegt Tanya Frijmersum, vrijwilliger van het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers(KSV).

Gedurende de hele maand zal het KSV verschillende activiteiten ontplooien. Er zal ook meer aandacht worden gevestigd op de bromfietsers in het verkeer. Daarbij zal er een enquête worden gehouden onder deze groep van weggebruikers. Het is bekend dat bromfietsers vaak blootgesteld zijn aan de gevaren in het verkeer. Glenn Stekkel, hij is verbonden aan de stichting: foundation for youth cycling development en zij zijn door het KSV uitgenodigd om ook deel te nemen aan de activiteiten tijdens de Verkeersveiligheidsmaand. Stekkel geeft aan dat er twee fietsritten worden uitgezet om zo meer aandacht te vragen voor de fietsers in het verkeer.

Glenn Stekkel, verbonden aan de stichting: foundation for youth cycling development over de geplande fietsritten tijdens de veiligheidsmaand en daarvoor Tanya Frijmersum, vrijwilliger van het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers. Sinds het tot stand komen van de Verkeersveiligheidsmaand in 2012 is het nog geen enkel jaar gelukt om 0 verkeersslachtoffers te registreren. Vorig jaar waren het er 8 verkeersdoden in deze periode.

Comments are closed.