Verkeersregels en wegmeubilair belangrijk bij voorkomen verkeersongelukken

Talent op creatieve manier ontdekken en ontwikkelen via Mijn Revolutie Is…Jongeren TALENTEN-competitie
februari 21, 2014
Regering maakt geld voor controle kiezerslijsten nog niet vrij
februari 21, 2014
Show all

Verkeersregels en wegmeubilair belangrijk bij voorkomen verkeersongelukken

Het wegverkeer in Suriname groeit en dat merken de meeste weggebruikers bijna dagelijks. Deze groei noodzaakt orde op de openbare wegen. Henk Wip, van de afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken (OW), zegt dat zijn departement zorgt voor het plaatsen van wegmeubilair om het verkeer dagelijks in goede banen te leiden. De verkeersregels toepassen zoals ze geleerd zijn is een andere kwestie meent Wip.

De verkeerspolitie weet als geen ander welke wegen en kruispunten een gevaar vormen. Inspecteur Dropathie Ramkhelawan van de publiciteitsdienst van het Korps Politie Suriname (KPS) geeft toe dat het een realiteit is dat het ontbreken van verkeersmeubilair in sommige gevallen leidt tot ongevallen.

Een verkeerscommissie buigt zich over de problemen op de openbare wegen en brengt daarnaast ook advies uit over het plaatsen van de nodige verkeerstekens. Ramkhelawan benadrukt daarbij weliswaar dat elke weg en elk kruispunt gevaarlijk kan zijn als weggebruikers de verkeersregels vergeten zo gauw zij de weg op gaan.

De afdelingen Verkeer van zowel Openbare Werken en het KPS werken er samen aan om gevaarlijke kruispunten en wegen te identiciferen en te herinrichten waar nodig. Beiden onderstrepen echter dat de individuele weggebruiker ook een plicht naar zichzelf en andere verkeersdeelnemers toe heeft. Dat is zich houden aan de geldende verkeersregels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.