Verkeersongeval veroorzaakt olielekkage Gangaram Pandayweg

Reisagenten beschuldigen KLM van favoritisme 
januari 17, 2017
Hira overhandigt eerste exemplaar boek aan president
januari 17, 2017
Show all

Verkeersongeval veroorzaakt olielekkage Gangaram Pandayweg

Een weggebruiker is aan de Gangaram Pandayweg vlak bij mast 62, in de omgeving van Broederschap, met zijn voertuig over de kop gegaan en heeft een hoofdleiding van Staatsolie ernstig beschadigd. Het gevolg van dit verkeersongeval is een enorme olielekkage die zowel de plaatselijke vegetatie en het wegdek heeft aangetast. De melding van het verkeersongeval werd rond half tien maandagmorgen aan Staatsolie gerapporteerd.

Alle betrokken diensten binnen het bedrijf zijn toen onmiddellijk uitgerukt en hebben zich ingespannen om eerst de druk in de pijp uit te schakelen om het spuiten van de olie uit de buis te kunnen stoppen. Daarvoor moesten vijftien omliggende oliebronnen worden uitgeschakeld en de flow van de olie worden omgeleid. Binnen twee uren was de breuk in de leiding hersteld en kon worden begonnen met opruimingswerkzaamheden. Dankzij de beschermingsstructuren langs de hoofdleiding is een ergere ramp voorkomen.

Met graafmachines is de vrijgekomen olie geïsoleerd door dammen op te werpen in omliggende kanalen. Dit is noodzakelijk geweest om te voorkomen dat de olie richting Saramaccarivier zou stromen. Inmiddels is de meeste olie opgezogen door een kolkenzuiger. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het verkeersongeval. Onduidelijk is nog hoeveel barrels olie er zijn gelekt. Het zal nog dagen duren voordat alle olie is teruggewonnen en het gebied is opgeschoond.

Comments are closed.