Verhoogde schadeloosstelling toch van kracht

Leden Stuiversvereniging gedecoreerd
september 22, 2018
President niet naar Cuba voor ingreep
september 23, 2018
Show all

Verhoogde schadeloosstelling toch van kracht

De verhoogde schadeloosstelling voor De Nationale Assemblee blijft van kracht. De koppeling aan de verhoging van de ambtenarij is per wet vastgelegd, dus het moet dan ook wettelijk worden gewijzigd. De conceptwetten die dat gaan bewerkstellingen moeten nog doorgestuurd worden naar het parlement. Sommige volksvertegenwoordigers zijn tegen het veranderen van de regel. Niet Carl Breeveld, DOE-fractievoorzitter in DNA. Hij zegt dat zijn deel naar sociale doelen gaat.

Het is hemeltergend dat bepaalde sociaal-maatschappelijke groepen nog steeds worstelen met het bestaan in het land. De regering moet daarin eindelijk haar rol innemen in plaats van afstoten. Het parlement doet in deze kwestie, ondanks enige interne weerstand, zijn deel, uit solidariteit met de gemeenschap, zegt de parlementariër.

DOE-parlementariër Carl Breeveld, over de schadeloosstelling die het eind van de maand gewoon nog wordt uitgekeerd aan de assembleeleden.

Starnieuws schreef zaterdag dat de verhoging wel is bevroren voor de leden van de regering.

Daarnaast is de schadeloosstelling van de districtsraads- en ressortsraadsleden ook verhoogd met dezelfde 25% die aan overheidsfunctionarissen is toegekend. Zij krijgen eveneens de vijfhonderd Surinaamse dollar aan koopkrachtversterking.

De schadeloosstelling van de dr- en rr-leden is gekoppeld aan dat van de DNA.

Comments are closed.