Verhoogde acties onderdeel van reguliere controles

Meer bescherming werkende klasse tijdens zwangerschap
april 12, 2019
Suriname tekent 35 miljoen USD-lening bij de Wereldbank
april 12, 2019
Show all

Verhoogde acties onderdeel van reguliere controles

Mike Nerkust, districtscommissaris van Paramaribo-Noordoost zegt vandaag aan Radio10, dat er geen sprake is van razzia op drank- en eetgelegenheden in zijn ressort. De verhoogde acties van de bestuursdienst betreffen een normale reguliere controle. In opdracht van de commissaris doen medewerkers van de Milieu Gezondheid Dienst (MGD), deze dagen zowel in de ochtend als nachtelijke uren, alle vijf ressorten aan. Zij bezoeken onaangekondigd de verschillende locaties voor controle op hygiëne en voedselveiligheid. Bij deze acties wordt niemand ontzien, zegt Nerkust. Alles en iedereen wordt onderworpen aan een algehele controle check.

De commissaris wijst erop dat elke uitbater een verantwoordelijkheid heeft op het strikt naleven van de regels die gelden voor voedselveiligheid en hygiëne. Deze voorwaarden zijn duidelijk opgenomen in de vergunning.

Nerkust laat optekenen dat er binnenkort een speciaal programma op televisie verschijnt over de controle en hygiëne van eet- en drinkgelegenheden. Tijdens dit programma zullen voornamelijk bedrijven die waren gesloten, zelf aan het woord komen en vertellen hoe het proces van sluiting tot aan de heropening is gelopen.

U hoorde andermaal Mike Nerkust, districtscommissaris van Paramaribo-Noordoost. In tegensteling tot wat buiten wordt beweerd is het commissariaat wel bij wet bevoegd om als vergunning verstrekkende instantie bedrijven aan een algehele inspectie te onderwerpen. Er kan zelf sprake zijn van sluiting indien blijkt dat hygiënische voorschriften zijn overtreden.

Comments are closed.