Verhoging invoerrecht op kip baart kipverwerkers zorgen

Wijziging verkeerssituatie omgeving Coesewijnebrug
augustus 1, 2017
Minder belangstelling bouw- en woonbeurs
augustus 1, 2017
Show all

Verhoging invoerrecht op kip baart kipverwerkers zorgen

Kipverwerkers die vlees en worstwaren aan de man brengen en daarvoor buitenlandse kip en kipdelen gebruiken, zijn bezorgd om de effecten die de verhoging van het invoerrecht op kip zal hebben en hun onderneming. De verhoging gaat per 1 augustus  in. Volgens Jurmey Partodongso, eigenaar van Jammie’s Variety in Taste, is de groep niet zozeer tegen de verhoging, maar is er vrees voor de schaarste die kan ontstaan indien alle kipverwerkers als gevolg van de verhoging massaal overstappen op gebruik van lokale kip.

Enkele kipverwerkers hebben inmiddels al op eigen titel gesprekken gevoerd met kipkwekers. De kwekers geven zelf aan dat zij nog niet in staat zullen zijn om op grote schaal te bevoorraden, zegt Partodiwongso verder.

Jurmic Partodongso, eigenaar van Jammie’s Variety in Taste, die net als andere kipverwerkers bezorgd is om de verhoging van het invoerrecht op kip. Inmiddels is het staatsbesluit voor deze verhoging goedgekeurd en gaat het invoerrecht van twintig procent naar veertig procent.

Comments are closed.