Verhalen over devaluatie en geldcontainers uit de duim gezogen

Ebola moet via westgrens buiten gehouden houden
oktober 30, 2014
Surinaamse Zendings Vliegdienst viert jaardag met gemeenschap
oktober 30, 2014
Show all

Verhalen over devaluatie en geldcontainers uit de duim gezogen

De president van de Centrale Bank van Suriname, Gillmore Hoefdraad, stelt vast dat er geen sprake is van devaluatie van de Surinaamse munt. Hardnekkige geruchten vanuit oppositionele kringen, die melding maken van een ophanden zijnde devaluatie van de Surinaamse munt worden naar het rijk der fabelen verwezen. Al enkele dagen wordt vanuit oppositionele kringen gesuggereerd dat monetaire financiering van overheidsuitgaven, via containers contant geld, het land zouden worden binnengebracht.

Devaluatie van de Surinaamse munt zou een kwestie van tijd zijn.

Vorige week werden banken er ook van beschuldigd de regering naar de mond te praten, door een rooskleurige situatie te schetsen van de Surinaamse economische vooruitzichten.

Hoefdraad doet de geruchten af als mythes. Hij wijst op het gevaar en de risico’s wanneer politici, met het oog op de verkiezingen, het financieel-monetair beleid als schietschijf gebruiken om fabels de wereld in te helpen. Aldus Starnieuws.

Hoefdraad heeft dinsdagavond de gelegenheid aangegrepen om ‘enkele mythes en fabels te ontzenuwen die de afgelopen dagen zijn gelanceerd’. Hoefdraad zegt dat hij in gezelschap van bankiers en ondernemers zich verplicht voelt om te benadrukken dat er op basis van de Bankwet wordt gewerkt. “Het is de financiële en de monetaire stabiliteit die uiteindelijk waarborgen dat de Surinaamse economie kan blijven groeien en dat zaken doen hier kan gedijen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.