‘Vergunningverleners goudbedrijf Weg naar Maretraite gaan over lijken’

Dagbladen overzicht 02 december
december 2, 2014
Gordon Tauw Ngie Tjouw wil via andere partij verder in politiek
december 2, 2014
Show all

‘Vergunningverleners goudbedrijf Weg naar Maretraite gaan over lijken’

Suriname wordt met het doordrukken van een toegewezen vergunning aan een goudbedrijf aan de Eldoradolaan te Maretraite, regelrecht in een avontuur gestort. Een verbolgen reactie van DOE parlementariër Carl Breeveld over de openstelling van het goudbedrijf.

6 Comments

 1. Ernstige Flu schreef:

  Districtscommissaris (dc) Jerry Miranda van Paramaribo noordoost heeft zijn eerste openbare daad gesteld. Hij heeft vanmiddag het goudopkoop- en verwerkingsbedrijf aan de Eldoradolaan gesloten. De bewoners hebben diverse malen de aandacht hiervoor gevraagd van de autoriteiten, maar er werd geen actie ondernomen.

  De opdracht van de dc is uitgevoerd door districtssecretaris Patrick Grande en buurtmanager Mohamed Dinmahomed. “Het is gebleken dat het bedrijf zich niet heeft gehouden aan de vergunningsvoorwaarden van de hinderwet. Ook de protesten vanuit de plaatselijke gemeenschap, is doorslaggevend geweest”, deelt Grande mee.

  De zaak blijft tot nader order gesloten. Miranda heeft bij zijn aantreden op deze post gisteren aangegeven dat recht en wet gehandhaafd moeten worden. Alle bedrijven die zich niet aan de regels houden, zullen worden aangepakt. Miranda vindt ondernemerschap belangrijk, maar de eigenaren moeten zich houden aan de regels. De samenleving mag geen hinder hiervan ondervinden.

 2. Thanks Flu voor de juiste foto…

 3. Ernstige Flu schreef:

  Misschien mest Dc Miranda allang in Paramaribo Noord gestationeerd zijn geworden

 4. Bedankt voor de foto’s!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.