‘Vergunningenbeleid Nerkust oorzaak smerige restaurants’

Verdachte Jiawan meldt zich aan
januari 24, 2014
Today in Pop History
januari 25, 2014
Show all

‘Vergunningenbeleid Nerkust oorzaak smerige restaurants’

De samenleving mag zich schrap zetten voor nog meer smerige restaurants volgens directeur Lesley Resida van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG). Hij schuift de schuld daarvan in de schoenen van districtscommissaris (dc) Mike Nerkust van Paramaribo Zuid-West. Resida vermoedt dat er nog meer eetzaken zijn met onhygiënische toestanden, zoals het onlangs gesloten restaurant aan de Johannes Mungrastraat.

De oorzaak zou zijn dat de burgervader restaurantvergunningen verstrekt zonder advies van het BOG op te vragen. Ook zou het controleapparaat niet eens op de hoogte gesteld wanneer de vergunning is toegewezen. Nerkust vindt niet dat zijn werkwijze de werkzaamheden van BOG doorkruist. Hij erkent dat hij tegenwoordig van zijn eigen milieuafdeling gebruikmaakt om adviezen uit te brengen, maar zegt dat BOG wel op de hoogte gesteld wordt van goedgekeurde vergunningen, zodat het bureau verder de controle kan uitvoeren. Volgens hem duurt het te lang om op de adviezen van BOG te wachten.

Terwijl Nerkust het BOG van laksheid beschuldigt, beweert Resida dat dezelfde dc vaker wil dat BOG door de vingers kijkt in gevallen waar het instituut wel tot sluiting wil overgaan. Nerkust erkent dat hij in het geval van het bedrijf Subway zich niet kon terugvinden in de argumenten van BOG om het restaurant te sluiten en besloot daarom dat het open kon blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.