Vereniging van Medici ziet scenario in hetze tegen artsen

Vijftien Penitentiaire Ambtenaren in verzekering gesteld
april 9, 2019
Alcomobiliste door politie Nickerie in verzekering gesteld
april 9, 2019
Show all

Vereniging van Medici ziet scenario in hetze tegen artsen

SZF moet zich aan hoofdtaaktelling houden

De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) slaat hard terug naar Humphrey Hasrat, die hoofd is van de Medische Dienst bij Staatsziekenfonds (SZF). Hasrat heeft onder meer in het programma Bakana Tori uitlatingen gedaan aan het adres van de VMS en haar bestuur. De vereniging ziet een scenario in de hetze die wordt gecreëerd tegen Surinaamse artsen. Op een persconferentie maandag trok het bestuur, onder leiding van Pieter Voigt, een directe lijn naar het ziekenhuis dat in het voormalig Zorghotel wordt opgezet en waar buitenlandse artsen te werk zullen worden gesteld. Hasrat is aangesteld als voorzitter van de stichting aan het roer van het nieuw hospitaal. Dat verklaart de lastercampagne die wordt gevoerd tegen de organisatie, zegt Voigt.

De beschuldigingen worden door de medici als kwetsend ervaren. Voigt ontkent niet dat, net als bij alle andere beroepen, zich ook rotte appels bevinden in de sector, maar volgens hem doet het merendeel van Surinaamse artsen en specialisten het werk naar behoren. De VMS pleit voor meer investeringen in en verbetering van de gezondheidszorg in de bestaande ziekenhuizen. Als reden voor het ontbreken van deze essentiële bestanddelen wordt herhaaldelijk ‘het gebrek aan financiële armslag’ aangedragen. Een ongeloofwaardig motief, daar de regering wel miljoenen Euro ’s overheeft voor de aankoop en ombouw van het Zorghotel.  

Oogarts Jerrel Pawiroredjo en voorzitter Pieter Voigt van de Vereniging van Medici in Suriname die beiden spraken tijdens een persconferentie die maandag is gehouden. Naar voren kwam dat de medische organisatie er ook genoeg van heeft dat het beleid rond de sukkelende gezondheidszorg in het land, door een handjevol mensen wordt uitgemaakt. Echte deskundigen worden uitgesloten of gezien als politieke tegenstanders. De lastercampagne die, naar het lijkt, wordt geleid door Humphrey Hasrat is volgens de VMS slechts bedoeld de belangenverstrengeling rond zijn persoon te verbloemen.  

Comments are closed.