Vereniging van Auto-importeurs in Suriname: Situatie autobranche niet veel rooskleuriger dan in 2015-2016

Dagbladen overzicht – 6 november 2019
november 6, 2019
Presentatie PL-aspirant DNA-kandidaten Nickerie zaterdag
november 6, 2019
Show all

Vereniging van Auto-importeurs in Suriname: Situatie autobranche niet veel rooskleuriger dan in 2015-2016

De situatie in de autobranche is anno 2019 niet veel rooskleuriger dan het was in de periode 2015-2016. Dat was toen een dieptepunt, zegt de voorzitter van de Vereniging van Auto-importeurs in Suriname (Vais), Satjendew Jainath aan Radio10. Tal van autozaken gingen over de kop, onder meer doordat het moeilijker werd om financieringen via de bank te doen. Een stijgende valutakoers, mensen die niet meer konden aflossen voor hun voertuig, terwijl de onkosten voor zo een autobedrijf in dat geval omhooggingen: allemaal factoren die autoverkopen naar een laagtepunt duwden in Suriname, meent Jainath.

Zo zijn er nog meer problemen waarmee de autobranche zit en waarvoor Jainath de aandacht vraagt van het handelsministerie. De grootste daarvan zijn malafide autohandelaren. De Vais is van mening dat de overheid, zij het onbewust, financiële kansen onbenut laat liggen.

Door als het ware een gesprek met deze specifieke ondernemersbranche uit de weg te gaan, gaan zaken een eigen leven en is er sprake van een oneigenlijke concurrentie.

Satjendew Jainath, voorzitter van de Vereniging van Auto-importeurs in Suriname. De sector kampt met tal van problemen, waarover de organisatie nu eindelijk in gesprek wil treden met de overheid, c.q. het Ministerie Handel en Industrie (HI&T). 

Comments are closed.