Verdeeldheid vakbeweging stremt regeringsdeelname

Van Coblijn beargumenteerd vertrek uit NPS
augustus 17, 2015
Schade Tianjin 1 tot 1,5 miljard dollar’
augustus 17, 2015
Show all

Verdeeldheid vakbeweging stremt regeringsdeelname

Deelname van de gezamenlijke vakbeweging in het kabinet is nog steeds onduidelijk. PWO-vertegenwoordiger Armand Zunder die geen tegenstander is, vindt wel dat de vakbeweging beter geïnformeerd dient te worden welke richting de regering op wil. Volgens CLO-voorzitter Ronald Hooghart is er door de onderlinge verdeeldheid dinsdag geen overeenstemming bereikt over het wel of niet voordragen van een kandidaat-minister door de vakbeweging.

“Dit heeft met veel meer te maken. Die afgunst onder ons is nog veel te groot.” Hooghart ontkent dat de president hem gevraagd heeft het idee van deelname aan Ravaksur over te brengen. Het was de bedoeling Ravaksur een schriftelijke uitnodiging te sturen, maar omdat het kort dag was en een brief vertragend zou werken heeft Hooghart het op zich genomen de boodschap mondeling over te brengen. De vakbondsleider en politicus zegt dat in tegenstelling tot wat Osav-voorzitter Sonny Chotkhan beweert, de voorzitters van de FAL, C-47 en Osav botweg geweigerd hebben mee te werken aan een voordracht.

Ze willen niet dat de vakbeweging een kandidaat levert voor het kabinet. Zunder uit zich genuanceerder. Volgens hem heeft de vakbeweging een informatieachterstand ten opzichte van de andere groepen om ministerskandidaten voor te dragen. De vakbondsleiders willen beter geïnformeerd worden over een aantal zaken en vooral vraagstukken die direct te maken hebben met de positie van de factor arbeid en de belangen van de werkende massa. Zunder vindt dat Ravaksur op korte termijn weer bijeen moet komen om na te gaan “of ze eruit komen”.

 

Comments are closed.