Verdediging Hoefdraad wil opschorting en vernietiging ‘in Staat van beschuldigingstelling’

Bedrijfsleven treft voorbereidingen ‘normalisatie’
september 8, 2020
Mulo-eindexamenresultaat ook hoger dit jaar
september 8, 2020
Show all

Verdediging Hoefdraad wil opschorting en vernietiging ‘in Staat van beschuldigingstelling’

– Ex-minister van Financiën nog steeds spoorloos
– Advocaten houden lippen stijf op elkaar

Ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën vraagt via zijn advocatenteam dat de door het parlement besloten ‘in staat van beschuldigingstelling’ tegen hem wordt opgeschort.

Op uiterlijk 15 oktober zullen zowel de vervolging als de verdediging hun laatste woord hierover hebben, waarna er een uitspraak volgt. Tegelijkertijd vragen de advocaten van de in ongenade gevallen ex-minister in bodemprocedure dat het besluit van DNA nietig wordt verklaard. De rechter heeft hierover nog geen traject uitgezet. Volgens Irene Lalji, een van de advocaten van Hoefdraad hebben de door hen ingediende vorderingen als basis, schending van de rechten en vrijheden van hun cliënt. Volgens de Wet in Staat van Beschuldigingstelling Politieke Ambtsdragers zou Hoefdraad eerst gehoord moeten worden.

Bij het eerste afgewezen verzoek van de procureur-generaal aan De Nationale Assemblee is de minister wel gehoord. Bij het tweede verzoek, dat werd goedgekeurd, is de intussen ex-minister niet gehoord en daarmee zou volgens Lalji in strijd met de wet zijn gehandeld.

Irene Lalji, een van de advocaten van Gillmore Hoefdraad, de gewezen minister van Financiën die vervolgd wordt voor grootschalige zwendel met staatsmiddelen bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). In deze zaak is ex-governor Robert-Gray van Trikt intussen in verzekering gesteld. Ex-minister Hoefdraad is momenteel spoorloos, en zijn advocaten beroepen zich op het privacy recht van hun cliënt.

Comments are closed.