Verdachten aanslag Bangkok ontkennen schuld

OVERHEID MOET GELDINZAMELINGSACTIES CONTROLEREN
februari 16, 2016
Obama gaat op zoek naar nieuwe Amerikaanse opperrechter
februari 16, 2016
Show all

Verdachten aanslag Bangkok ontkennen schuld

De twee Chinese Oeigoeren die terechtstaan voor de bomaanslag op een hindoeheiligdom in de Thaise hoofdstad Bangkok, waarbij twintig doden vielen, ontkennen schuld.De twee verschenen dinsdag op de eerste zittingsdag van het proces in de rechtszaal. Verdachte Yusufu Mieraili vroeg de rechtbank vaart te maken met de rechtsgang, omdat hij al een halfjaar in de cel zit.

Volgens de Thaise politie hebben Mieraili en medeverdachte Adem Karadag bekend dat ze een aandeel hadden in de aanslag van 17 augustus, maar de verdediging spreekt dat tegen. De advocaat van Karabag heeft de klacht van zijn cliënt dat hij in gevangenschap is gemarteld naar eigen zeggen overgebracht aan de rechtbank. Het merendeel van de twintig doden bij de bomaanslag op het Erawan-heiligdom was buitenlander. De explosie verwondde 120 mensen.

De Thaise autoriteiten houden vol dat de daders zich wilden wreken voor een overheidscampagne tegen mensensmokkel. Veiligheidsdeskundigen vermoeden echter eerder vergelding voor de uitzetting van een honderdtal Oeigoeren naar China de maand tevoren.

Comments are closed.