Verdachte schietpartij Charleston komt niet op borgtocht vrij

Brunswijk bespreekt scenario’s met structuren zaterdag
juni 20, 2015
VS zag meer doden door terroristische aanslagen in 2014
juni 20, 2015
Show all

Verdachte schietpartij Charleston komt niet op borgtocht vrij

De man die woensdag negen mensen doodschoot in een kerk in het Amerikaanse Charleston, komt niet op borgtocht vrij. Een rechter heeft vrijdag bepaald dat hij in voorlopige hechtenis blijft. De 21-jarige Dylann Storm Roof viel de Emanuelkerk in Charleston, South Carolina aan. Hij schoot drie mannen en zes vrouwen dood. Roof is aangeklaagd voor de moorden en verboden wapenbezit. Hij werd vrijdag voorgeleid. Roof was niet aanwezig in de rechtszaal, maar kwam voor de rechter via een videoverbinding. Hij had handboeien om en hoorde de rechter aanvankelijk zwijgzaam aan. Daarna gaf hij antwoord op vragen. Hij vertelde dat hij 21 jaar is en werkloos is. De rechter zei dat Roof volgens de wet niet op borgtocht vrij kan komen voor de moordaanklacht en zette de borgsom voor verboden wapenbezit op één miljoen dollar.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt of de aanslag kan worden beschouwd als een terroristische aanslag. Daarnaast bekijkt Justitie of er in de zaak sprake is van een ‘hate crime’.

In de rechtszaal waren nabestaanden aanwezig. De dochter van een van de slachtoffers vergaf Roof. ”Ik zal haar nooit meer horen praten. Ik kan haar nooit meer vasthouden, maar ik vergeef je.” Een moeder die haar zoon heeft verloren, zei dat ”elke vezel in haar lichaam pijn doet”, schrijft de lokale krant uit Charleston, The Post and Courier. Roof liet geen enkele emotie zien toen de nabestaanden spraken.

Comments are closed.