Verborgen schulden Medisch Centrum Nickerie komen aan het licht

Wisselkoers genesteld op 21 SRD per 1 US$
augustus 27, 2021
230 nieuwe corona besmettingen en 2 doden geregistreerd
augustus 27, 2021
Show all

Verborgen schulden Medisch Centrum Nickerie komen aan het licht

VG-minister niet helemaal tevreden over functioneren bestuur

Het Mungra Medisch Centrum (MMC) in het district Nickerie staat voor bijkans SRD 53 miljoen in het rood bij schuldeisers. Dat zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Hij was donderdag in Nickerie voor de installatie van de nieuwe raad van bestuur bij het MMC. De nieuwe raad, die voor 1 jaar aanzit, wordt voorgezeten door Anoepkoemar Ramadhin. Hij vervangt Soenil Adhin die op eigen verzoek vervangen wenste te worden. Volksgezondheid kijkt nog uit naar een tweede kandidaat om in de raad zitting te nemen. Het resultaat van de evaluatie van de afgelopen zittingsperiode heeft minister Ramadhin niet tevreden gestemd. Volgens hem zijn de onderlinge communicatie en het ontbreken van onderzoek naar misstanden die zich in de vorige periode hebben voorgedaan, punten die verbeterd moeten worden. De minister is van mening dat vooral goed moet worden nagegaan hoe de schuldenlast is ontstaan.

Ondertussen is het laboratorium al weken niet in staat om tal van onderzoeken te verrichten. Dit, vanwege een gebrek aan reagens en andere middelen. Ramadhin gaf aan hiervan op de hoogte te zijn. Hij kan echter geen uitsluitsel geven wanneer het lab weer volop zal functioneren, omdat het in deze gaat om een schuld van bijkans US$ 950 duizend voor laboratorium gerelateerde middelen, die moet worden ingelopen.

Volksgezondheidsminister Amar Ramadin die kort in Nickerie was, voor de installatie van de nieuwe raad van bestuur bij het MMC. De bewindsman verzekerd dat de overheid nog steeds in dialoog is met de particuliere laboratoria over tarieven, om het probleem van contante betaling bij labonderzoeken tot het verleden te laten behoren.

Comments are closed.