Venezuela wil spoedbijeenkomst presidenten Unasur vanwege onrust in eigen land

Vervolg Extravaganza Star Dinner in Krasnapolsky
maart 2, 2014
August Boldewijn: ‘Samenwerking stremt partij ideologie’
maart 2, 2014
Show all

Venezuela wil spoedbijeenkomst presidenten Unasur vanwege onrust in eigen land

Venezuela wil dat Suriname als voorzitter van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten (Unasur) met spoed een bijeenkomst voor de presidenten van de leden van Unasur organiseert. Dat heeft de minister van Buitenlandse Zaken van Venezuela Elias Jaua, aan zijn collega minister Winston Lackin gevraagd. Dat meldt het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag in een persbericht.

Vrijdag bracht Jaua een bliksembezoek aan zijn Surinaamse collega, waarin hij een overzicht gaf van de recente gebeurtenissen in Venezuela. Zijn land is sinds begin februari het toneel van gewelddadige demonstraties, aangezet door oppositionele leiders. Deze demonstraties zouden tot doel hebben president Nicolas Maduro af te zetten, aldus het persbericht van Buitenlandse Zaken. De Venezolaanse Minister heeft volgens Buitenlandse Zaken aangegeven dat de situatie in zijn land onder controle is. Ook zou uit gedetailleerde informatie van Jaua duidelijk zijn geworden dat de tot nu toe omgekomen slachtoffers niet door geweld van de regering zijn overleden, zoals door de internationale pers is gepubliceerd, zo meldt het Surinaamse ministerie.

Minister Lackin heeft aangegeven dat het volk en de regering van Suriname solidair zijn met het ontwikkelingsproces dat de democratisch gekozen Maduro heeft ingezet. Ook vindt Suriname dat Venezuela de kans moet krijgen haar interne problemen door dialoog zelf op te lossen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.