Veiligheidsvraagstuk krijgt topprioriteit regering Santokhi/Brunswijk

Magic 10 – 19 december 2020
december 19, 2020
Sportverslagen – 21 december 2020
december 21, 2020
Show all

Veiligheidsvraagstuk krijgt topprioriteit regering Santokhi/Brunswijk

Zonder in te gaan op de vraagstukken die spelen bij zowel het Korps Politie Suriname (KPS) en het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), geeft president Chandrikapersad Santokhi aan dat het veiligheidsvraagstuk topprioriteit krijgt binnen de regering.

Dat wil zeggen dat er veranderingen zullen plaatsvinden bij de diensten die zijn belast met de veiligheid in het land.

Vooral over de situatie die zich afspeelt bij de politie met een bond die geen ‘blad voor de mond neemt’, was de president kort, terwijl hij een toekomstvisie voor het leger uiteenzet.

Al bijna 30 jaar lang wordt gesproken over de militairen die hebben meegevochten in de Binnenlandse Oorlog die duurde van 1986 tot 1992. De groep voelt zich in de steek gelaten door hun werkgever; in deze de overheid casu quo het Ministerie van Defensie. Er is keer-op-keer geprotesteerd door de ex-militairen om verandering gedaan te krijgen. Van overheidswege zijn pogingen gestart hen te voorzien van tegemoetkomingen, maar die blijken aldoor ‘een druppel op een hete plaat’. Santokhi zegt dat zijn regering harder zal werken aan een oplossing.

President Chandrikapersad Santokhi, in het programma ’90 Seconden’ hier bij Radio 10, afgelopen zaterdag. Hij ging in op tal van vragen die bellers aan hem stelden.

Comments are closed.