10 Op Zondag – Surinamers Opweg Naar De Tweede Kamer – 21 februari 2021
februari 21, 2021
Coronavirus (Covid-19):
februari 22, 2021
Show all

Veerverbinding met Guyana hervat

Onderzoek naar besteding 300 duizend euro voor reparatie Canawaima veerboot

In Southdrain, Nickerie, is zondagmorgen met het aanmeren van de MD Sandaka de veerverbinding met buurland Guyana na bijkans een jaar hervat. De dienst werd stopgezet, nadat Suriname in maart 2020 besloot de grenzen te sluiten na de eerste bevestigde besmetting met Covid-19. De hervatting van de veerverbinding komt op aandringen van de Guyanese president Irfaan Ali. Ook het bedrijfsleven heeft vaker gevraagd de grens met het westerbuurland weer open te stellen. Minister Albert Jubitana van Transport, Communicatie en Toerisme, die zondag in Southdrain was, zegt dat het vaststellen van de covid-protocollen de hervatting van de veerverbinding heeft vertraagd.

De MD Sandaka, eigendom van Guyana, zal voorlopig op de zondag, woensdag en vrijdag varen. Alleen personen met een negatieve Covid-19 test die niet ouder is dan 72 uur, mogen de oversteek doen. Minister Jubitana zei zondag in Nickerie dat de Canawaima binnenkort weer in de vaart is. De boot die vorig jaar voor ruim driehonderdduizend euro is gerepareerd, ligt nu in Paramaribo aangemeerd omdat er weer reparaties worden verricht.

Een Covid-19 test kost in Suriname honderd US-dollar. Een passagier die zondag op vertrek stond naar Guyana zegt aan Radio 10 dat de oversteek doen op deze manier haast onbetaalbaar wordt.

Volgens de TCT-minister zal de Covid situatie in beide landen bepalend zijn om de afvaarten weer naar het oude nivo van dagelijkse afvaarten te brengen.

Comments are closed.